Sevmeyen bile müptelası olacak, bamya türlüsü ile sofralarınızı şenlendirin

Bamyanın seveni olduğu kadar sevmeyeni de çoktur. Yapışkan yapısı sebebi ile bazı kişiler tarafından tercih edilmeyen bamya, aslında insan sağlığı açısından son derece önemli bir sebzedir.
Bamya çeşitli tariflerin içerisinde kullanılmaya müsait bir aromaya sahiptir. Bamyayı tek başına yemeyi tercih etmeyen birçok kişi bu sebzenin yararlarından uzak kalmamak için farklı tarifler araştırır. Bu noktada bizler de o kişiler için efsane bir bamyalı tarif hazırladık. İşte sevmeyenin bile bayılacağı bamya türlüsü tarifine ilişkin ayrıntılar…
BAMYA TÜRLÜSÜ TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER NELERDİR?Bamya türlüsü tarifinin hazırlık aşaması 10 dakika, pişirme aşaması ise 20 dakika kadar sürmektedir. Pratik yapımının yanı sıra ekonomik malzeme listesi ile de dikkat çeken bamya türlüsü hem doyurucu hem de besleyicidir.
Bamya türlüsü tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
1 kahve fincanı zeytinyağı, tuz, 1 küçük salkım koruk, 1 kaşık domates salçası, 1 tane domates, 1 tane kuru soğan, 1 tane yeşil biber, 8 tane bebek patates, 1 tane patlıcan, yarım kilo bamya.BAMYA TÜRLÜSÜ TARİFİ NASIL HAZIRLANIR?Bamya türlüsü tarifinin yapımına bamyaları temizleyerek başlayın. Bu aşamada son derece dikkatli olmanız ve bamyaların tamamını dikenlerinden arındırmanız gerekir.
Bamyaları temizledikten sonra uygun bir tencereye zeytinyağını alın ve yemeklik olacak şekilde doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından bamyaları, doğranmış biber, patlıcan, domates ve patatesi tencereye alıp bir güzel karıştırın. Sebzelerin içine salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin. Son olarak tuzu da ekledikten sonra yemeğinizi pişmeye bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra 1 çay bardağı sıcak su eklediğiniz yemeğinizin altını kısın. Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra yemeğinizi servis edin. Afiyet olsun!
BAMYA TÜRLÜSÜ TARİFİ KAÇ KİŞİLİK?Zengin malzeme listesi ve pratik yapımı ile dikkat çeken bamya türlüsü tarifimiz, 6- 8 kişiliktir.

Back To Top