Sarımsakları taptaze tutmanın çoğu kişinin bilmediği yolları

Sarımsak, mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak yanlış saklama yöntemleri yüzünden hızla bozulabilir ve israf olabilir.
Haberimizde, sarımsaklarınızı aylarca taze tutmanızı sağlayacak pratik ve etkili yöntemleri bulabilirsiniz. İşte sarımsaklarınızı aylarca taze tutmanızı sağlayacak yöntemler…
SARIMSAĞIN BESİN DEĞERLERİ VE ÖNEMİBinlerce yıldır insanlar sarımsağı hem mutfakta hem de tıbbi bağlamda kullanmışlardır. Sarımsak güçlü antioksidanlara ve minerallere sahip olmasıyla bilinir.
Sarımsağın güçlü tadı ve kokusu yiyecekleri güzelleştirir ve sülfür içeren bileşenleri nedeniyle sağlığa faydaları vardır.
Birçok modern mutfakta ve tamamlayıcı terapide sarımsak, eski Mısır, Yunan ve Roma kültürlerinde bir besin kaynağı ve tedavi edici ajan olarak çok değer verilen önemli bir bileşendir.
SARIMSAKLARI KABUĞUYLA SAKLAYINMarthastewart.com’da yer alan bilgilere göre, sarımsakları uzun süre taze tutmanın ilk adımı onları kabuğuyla birlikte saklamaktır. Ünlü şef Richard Temples’a göre, sarımsakları muhafaza ederken soyulmadan kabuğuyla birlikte saklamak önemlidir. İhtiyaç olduğunda sarımsaklardan dişleri parça parça alarak kullanabilirsiniz.
New Yorklu sarımsak yetiştiricisi Ed Fraser’a göre, sarımsağı demet halinde saklamak gerekmektedir. Fraser, gerektiği kadar sarımsak kullanarak kalanını hava alan yerlerde bırakmak gerektiğini vurguluyor.
PLASTİK TORBALARDAN UZAK DURUNSarımsakları saklamak için plastik torbalardan kesinlikle kaçınmalısınız. Plastik torbalar nemi hapseder ve sarımsakların hızla bozulmasına neden olur. Bunun yerine, pişmiş toprak veya seramik kaplar, kağıt veya file torbalar, tel sepetler veya hava alabilen her türlü kap kullanılabilir.
Sarımsaklarınızı tezgahta saklamayı tercih ederseniz, pencereden uzakta bir yer seçin. Doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde sarımsaklarınızı muhafaza edebilirsiniz. Temples, sarımsakların en iyi serin ve kuru ortamlarda saklanması gerektiğini vurguluyor.
Ancak buzdolabı, sarımsaklar için en yanlış çözüm. Buzdolabında muhafaza edilen sarımsaklar birkaç hafta içinde filizlenebilir. Kiler gibi alanlar, sarımsakları muhafaza etmek için en iyi yerlerdir.
Bunun yanında sarımsakları dilimleyerek düşük ısıda fırında ya da güneşte kurutup da saklayabilirsiniz.
 

Back To Top