Mersin tatilinde mutlaka yapılması gereken 8 öneri

Mersin doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve kültürel varlıkları ile öne çıkan bir şehirdir. Tatil için şehri ziyaret eden kişilerin yapabileceği bir dolu aktivite seçeneği bulunur. Her zevke hitap eden zenginliğe sahip olan şehir zaman geçirmek için harika bir yerdir.
Mersin Marina’nın Tadını ÇıkarınToplam 500 yatlık deniz ve 500 yatlık kara bağlama kapasitesi olan Mersin Marina eşsiz bir doğal zenginliktir. Doğa Akdeniz bölgesindeki en büyük marina olma unvanına sahip olan yerde yapılacak bir dolu aktivite seçeneği bulunur. Marina’nın içinde spa, restoran, bar, yat kulübü, spor merkezleri ve sosyalleşme alanları yer alır.
Mersin Atatürk Evi Müzesi’nde Tarihe Tanık OlunAtatürk’ün ve eşi Latife Hanım’ın 1925 yılında şehri ziyareti sırasında kullandıkları ev sonraki süreçte müzeye çevrilmiştir. Müzenin alt katında sergilenen çeşitli fotoğraflar ve belgeler vardır. Mersin Atatürk Evi Müzesi’nin içinde sergilenen eşyaların arasında Anıtkabir ve Kurtuluş Müzesi’nden getirtilen 22 parça da bulunur.
Tarsus Evleri’nin Bulunduğu Sokaklarda GezinGenellikle iki katlı olarak inşa edilen Tarsus Evleri hoş bir görünümü ile dikkat çekicidir. Taş ve kerpiçten yapılan tarihi evler göremeye değer bir manzara oluşturur. Tarihi çok eskilere uzanan bu evlerin inşa edilme tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Bununla birlikte yapıların Cumhuriyet Dönemi’nde inşa edildiği düşünülür. Tarsus Evleri’nin bulunduğu sokaklarda gezmek eşsiz bir deneyim yaşatır.
Tisan Yarımadası’nda Bir Gün GeçirGeçmişi M.Ö. 7. yüzyıla dayanan Tisan Yarımadası sahip olduğu doğal güzelliklere ek olarak çok sayıda aktivite seçeneği bulundurur. Limon, portakal ve mandalina ağaçlarıyla kaplı yarımadada kamp yapılacak çok sayıda nokta vardır. Tisan Yarımadası’nı ziyaret edenler balık tutarak vakit geçirebilir. Adrenalin tutkunları için bölgede yapılacak en iyi aktivite paraşütle atlamaktır.
Pompeiopolis Antik Kenti’ni Ziyaret EdinMersin’deki en kıymetli tarihi yapılardan biri şüphesiz Pompeiopolis Antik Kenti’dir. İnşası M.Ö. 6. yüzyıla uzanan antik kentte dönemin mimarisini gözlemlemek mümkündür. Antik kentin günümüzde ayakta kalan bölümü 22 metre uzunluğunda kolonlardan meydana gelir. Bunların aralığı 200 metre kadardır. Antik kentin içinde tiyatro, tapınak ve hamam gibi yapılar görülebilir.
Mersin Arkeoloji Müzesi’nde Geçmişe Yolculuğa ÇıkınEski Halevi binasının ayakta kalan küçük bir kısmının üzerine inşa edilen Mersin Arkeoloji Müzesi 2001 yılında ziyaretçilere açılmıştır. İki kattan oluşan binanın girişinde oyun ve etkinlik alanları bulunur. Yukarı katta etnografik eserler sergilenir. Özellikle Mersin’in yerel göçebe kültürünü gözler önüne seren eserler son derece dikkat çekicidir.
Mersin Deniz Müzesi’nde BilgilenTürk Deniz Kuvvetleri’nin tarihi hakkında detaylı bilgi edinmenin mümkün olduğu Mersin Deniz Müzesi mutlaka ziyaret edilmelidir. Osmanlı Dönemi’nden başlayıp Cumhuriyet’e kadar uzanan tarihi gelişim gözler önündedir. Müzenin salonunda sergilenen vitrinlerde Türk denizcilik tarihinin önemli parçaları bulunur. Bunlar içinde kıyafetler, buluşlar, arma modelleri, silahlar, dürbün ve pusula yer alır.
Kızkalesi Plajı’nda Doya Doya YüzUzunluğu 600 metreye uzanan Kızkalesi Plajı yaz tatillerinin vazgeçilmez adresidir. İnce kumu ve berrak suyu ile öne çıkan plaj güneşlenmek isteyen kişilerin tercih ettiği ilk noktadır. Turizm açısından çok önemli bir nokta olan Kızkalesi Plajı’nda şezlong ve plaj şemsiyesi günlük olarak kiralanabilir. Plaj bölgesinde hizmet veren çok sayıda işletme bulunur.

Back To Top