Hem pişi hem simit bu lezzetin tadına doyamayacaksınız

Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan simit ve pişi, küçük- büyük fark etmeksizin birçok kişinin favori hamur işlerindendir.
Dışarıdan simit almak istemeyen birçok kişi simidi evde nasıl hazırlayabileceğini merak eder. Yanı sıra yağ çekmeyen pişinin nasıl yapılabileceği de birçok kişi tar
afından araştırılır. Bizler bu içeriğimizde hem simit hem de pişi severlerin damaklarını çatlatacak mükemmel bir tarife yer verdik. İşte simit pişi tarifine dair merak edilenler…
SİMİT PİŞİ TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER NELERDİR?Simit pişi tarifinin malzeme listesi, birçok kişinin aşina olduğu pişi malzeme listesine benzer ürünler içermektedir.
Simit pişi tarifi için temin edilmesi gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
1 paket instant maya, 1 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı sıvı yağ, aldığı kadar un (2,5- 3 su bardağı kadar).1 kase süt, susam (kaplama için).Sıvı yağ (pişirme için).SİMİT PİŞİ TARİFİ NASIL HAZIRLANIR?Simit pişi tarifinin yapımına hamuru hazırlayarak başlayın. Bunun için un hariç olmak üzere tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine alın ve iyice karıştırın. Sonrasında ise unu kontrollü bir şekilde kabın içerisine dökmeye başlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin. Hazırladığınız hamuru mayalanması için 45- 50 dakika kadar kabın üzeri kapalı olacak şekilde bir kenarda bekletin.
Mayalanan hamurunuzu 12 eşit parçaya bölün. Ardından da tüm bezeleri orta kalınlıkta olacak şekilde açın.
Açtınız bezeleri önce süte sonrasında bandırın sonrasında ise hamurun her tarafını susam ile kaplayın. Hazırladığınız hamurların ortasını bir bardak yardımı ile alıp yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.
Tepside de bir süre beklettiğiniz hamurlarınızı kızgın yağda arkalı önlü olacak şekilde kızartın. Afiyet olsun!
SİMİT PİŞİ TARİFİ KAÇ KİŞİLİK?Hem simit hem de pişi tadını aynı anda almanızı sağlayacak simit pişi tarifimiz, 6- 8 kişiliktir.

Back To Top