Babagannuş nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Babagannuş, hem leziz hem de yapımı oldukça pratik bir mezedir. Bu makalede, babagannuşu nasıl yapacağınızı tüm adımları ile açıklayacağız. Sizler de kendi mutfağınızda bu enfes lezzeti denemek isterseniz, sizleri tarif yazımıza davet ediyoruz! Buyurunuz mutfaklarda yerinizi alın: babagannuş hazırlıyoruz!
Babagannuş Tarifi MalzemeleriBabagannuş hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemelerin tam listesi şöyledir:
5 tane patlıcan2 tane kırmızı biber3 tane yeşil biber1 tane orta boy soğan2-3 diş sarımsak2 tane domates1 çorba kaşığı biber salçası4-5 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı sıvı yağKarabiberKırmızı biberTuzLimon suyuBabagannuş Tarifi Nasıl Yapılır?Babagannuş hazırlamak için tarif şöyle:
Önce patlıcan ve biberleri közleyin. Közlenen sebzelerin kabuklarını dikkatlice soyun.Soyulan sebzeleri bir havanda ya da çatal aracılığı ile iyice ezin.Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Tavaya biraz sıvı yağ koyup, doğranmış soğanları kavurun. Kavurma işlemi sırasında biber salçasını ve baharatları ekleyin.Kavrulan soğanları, ezilmiş patlıcanları, ince doğranmış domatesleri ve kıyılmış maydanozu bir kapta bir araya getirin.Karışımın üzerine; zeytinyağı, limon suyu, tuz ve dövülmüş sarımsak ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.Babagannuşunuz servise hazır! Afiyet olsun.Babagannuşun Püf NoktalarıBabagannuşun püf noktalarına dikkat etmek, lezzet açısından önemlidir. Babagannuş yaparken işinize yarayacak önemli ipuçları şöyledir:
Patlıcan ve biberleri tamamen pürüzsüz hale gelene kadar iyice ezin. Böylece mezenizin kıvamı daha güzel olacaktır.Soğanları mümkün olduğunca ince doğrayın. Böylece soğanınız çiğ olmaz.Eğer közlenmiş konserve ürünler kullanıyorsanız, fazla suyunu almak için süzgeçte bir süre bekletmelisiniz. Doğradığınız domatesler çok sulu ise, onları da süzgeçte bekleterek fazla suyunu süzdürün.Közlenmiş patlıcanları soymakta zorlanıyorsanız, bıçağın tersi ile hafifçe kabuklarına dokunarak soyabilirsiniz.Babagannuşunuzu servis ederken, üzerine; ince doğranmış beyaz soğan ve kıyılmış maydanoz ekleyerek süsleyebilirsiniz. Bu, hem görsel olarak şık bir sunum sağlar hem de yemeğinize lezzet katar.Babagannuşun Yanına Ne Gider?Babagannuş patlıcan ve biberler ile hazırlanan enfes bir mezedir. Bu meze, pek çok alternatif ile uyum sağlar. Babaggannuş ile uyum sağlayacak lezzetler şöyledir:
Salata çeşitleri: Sevdiğiniz yeşillikler ile yapacağınız salata, babagannuş ile uyum sağlar.Ekmek: Sıcak ve taze ekmek, babagannuşun tadını çıkarabilmeniz için gereklidir!Pide: Pide çeşitleri de babagannuş mezesi ile uyum sağlar.Börek: Farklı içeriğe sahip börekler, babagannuşun lezzetini tamamlar.Babagannuş Kaç Kalori?Babagannuşun 1 porsiyonu için kalori değeri 145.22 kcal’dir. Besin değerleri ise aşağıda sıralanmıştır:
Toplam yağ: 10.63 g (Günlük değer: %16)Katı yağ: 0.01 g (Günlük değer: %0)Sodyum: 4.93 mg (Günlük değer: %0)Toplam karbonhidrat: 14.7 g (Günlük değer: %5)Diyet lifi: 1.38 mg (Günlük değer: %5)Protein: 5.14 g (Günlük değer: %10)Kalsiyum: 113.35 mg (Günlük değer: %11)Demir: 0.75 mg (Günlük değer: %4)Potasyum: 339.26 mg (Günlük değer: %10)A vitamini: 38.1 IU (Günlük değer: %1)B1 vitamini (Tiamin): 0.06 mg (Günlük değer: %4)B2 vitamini (Riboflavin): 0.05 mg (Günlük değer: %3)B3 vitamini (Niasin): 0.06 mg (Günlük değer: %0)B6 vitamini: 0.18 mg (Günlük değer: %9)E vitamini: 1.87 mg (Günlük değer: %6)K vitamini: 0.26 µg (Günlük değer: %0)

Back To Top